Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Antrepodan Transiti Yasak Eşya Hakkındaki
Uygulamaya İlişkin Bilgilendirme

Antrepodan Transiti Yasak Eşya Hakkındaki
Uygulamaya İlişkin Bilgilendirme

Sayı: 2022/536
Tarih: 03.10.2022
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından "Gümrük Yönetmeliği'nin 330/2 Maddesine İlişkin Antrepodan Transiti Yasak Eşya Hakkındaki Uygulama" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda Gümrük Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle birlikte satıcı veya göndericisi ile yurt dışındaki alıcısı belli olan eşya için taşıma işleri organizatörleri tarafından antrepo beyannamesi verilerek genel antrepoya eşyanın konulabileceği bildirilmiş olup antrepo rejimine tabi tutulmalarına müteakip yeniden bir iç gümrüğe veya yurt dışına transit rejimi altında taşınmasına izin verilmeyen yasak eşyalar için taşıma işleri organizatörlerinin antrepo beyannamesi vererek transit işlem gerçekleştiremeyecekleri belirtilmiştir.

Gümrük Yönetmeliği’nin "Antrepoya Konulabilecek Eşya" başlıklı 330. maddesinin ikinci fıkrası "Satıcı veya göndericisi belli, alıcısı emre olan eşya, antrepo işleticilerinin sorumluluğu altında genel antrepolara konulabilir. Bu şekilde genel antrepoya konulan eşyanın, alıcısının belirlenmesinden sonra tamamen veya kısmen gümrükçe onaylanmış bir işlem veya kullanıma tabi tutulmasına izin verilir." hükmünü içermekte olup antrepo beyannamesi verilen eşyalar için olan sınırlama yayınlanan duyuru ile taşıma işleri organizatörlerine de getirilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr